2011. december 25., vasárnap

Isler

Ez az eredeti isler recept. Ezt azért merem kijelenteni, mert egy cukrász barátunk adta át nekünk. Ők is így készítik a munkahelyén. Nagyon finom és mutatós. És olyan jó, mikor a vendégek megkérdezik, hogy: "Hol vetted?"
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 40 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzátesszük a porcukrot, és összegyúrjuk. Most elárulok egy titkot. Mivel ez a tészta nehezen puhul meg, ezért szoktam beletenni egy késhegynyi sütőport. Azért ilyen keveset, mert nem szabad, hogy felfújódjon a tészta, de ez a kicsi sütőpor segít abban, hogy könnyebben puhuljon. Tehát összegyúrjuk. Először nehezen megy, de sikerülni fog. Kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és tetszőleges formákkal kiszúrjuk. 180 fokos sütőben sütjük. Ennél a sütinél is ellenőrizni kell. Ha látjuk, hogy rózsaszín az oldala, akkor jó. Érdemes egy villával megemelni, és alálesni, hogy lássuk milyen az alja. Ha kész hagyjuk kihűlni. Ezután lekvárral összeragasztjuk. Hagyjuk egy pár órát barátkozni a lekvárral, majd gőz fölött étcsokit olvasztunk, (én szoktam beletenni egy picit étolajat is, mert szép fényes lesz tőle) és óvatosan megmártogatjuk az islereket benne. Nekem ebből az adagból 38 db lett. De ez is attól függ, hogy mekkorára szaggatjuk őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése