
Imádom ezt a receptet. Minden benne van ami egy sütiben jó. A linzertészta, a dió, a lekvár. Mennyei. Bármikor meg tudnám enni.
Hozzávalók:
-30 dkg liszt
-1 csomag sütőpor
-22 dkg vaj
-10 dkg cukor
-1 tojás
1 citrom
25 dkg barack-vagy málnalekvár
A tetejére:
-20 dkg cukor
-3 tojás
-15 dkg darált dió
-1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, a vajjal, a cukorral, az egész tojással, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével alaposan összegyúrjuk. A tésztát egy picit betesszük pihenni a hűtőbe. A krémhez a cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót és a tojások felvert habját is beleforgatjuk. A tészta háromnegyedét kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. (ez is 25x35 cm-es tepsiben sült)
A tésztát megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a diós krémet. A maradék tésztából pálcikákat sodrunk, és berácsozzuk vele a sütemény tetejét. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt 180 fokon sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése