2012. március 13., kedd

Póréhagyma krémleves





Ezt a receptet az egyik kedvenc receptes könyvemben találtam pár éve, gondoltam kipróbálom, hisz krémlevest még úgysem csináltam. Nem bántam meg, mert nagyon finom lett, és azóta nagyon sokszor elkészítettem már, persze a recepten egy kicsit csiszoltam


Hozzávalók:
-1 szép szál póréhagyma
-30 dkg burgonya
-3 gerezd fokhagyma
-2 evőkanál olaj
-8 dl zöldségleves
-2 dl tejszín
-1 csipet cukor
-só, bors
-kakukkfű

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, a pórét felkarikázzuk, a burgonyát kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a póréhagymát és megfonnyasztjuk, aztán a zúzott fokhagymát is megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a burgonyát és pár percig együtt pároljuk őket. Felöntjük a zöldséglevessel, belecsorgatjuk a tejszínt, majd sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, míg a burgonya megpuhul. Ha kész kakukkfűvel és egy csipet cukorral ízesítjük. Mixerrel pépesítjük, pirított kenyérkockával, vagy reszelt sajttal, vagy mindkettővel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése