
Hozzávalók:
- 3 db tojás szétválasztva
- 60 g + 20 g kristálycukor
- 1 csipet só
- 300 ml tej
- 200 g finomliszt
- 200 g baracklekvár
- 150 g darált dió
- 1 ek. vaj a sütőforma kenéséhez
- 1 narancs reszelt héja
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a csipet sóval. hozzákeverjük a tejet, majd a liszttel is csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a narancs reszelt héját. Elkezdjük felverni a tojásfehérjét, ha félkemény, hozzáadjuk a 20 g kristálycukrot, majd keményre verjük. A habot óvatosan összeforgatjuk a tojásos-lisztes masszával. A darált dióhoz keverünk ízlés szerint porcukrot, a sütőedényt kivajazzuk. ( Én egy kerek jénait használtam.) A serpenyőt felmelegítjük, egy pici zsírral megkenjük (lehet olajjal is), egy merőkanálnyi tésztát lassú tűzön megsütünk. Akkor jó, ha a teteje kezd lyukacsos lenni. Érdemes alálesni időközönként, hogy ne süljön túl a tészta alja. Ha kész, a kivajazott formánkba csúsztatjuk sült felével lefelé. Megkenjük a lekvárral, és megszórjuk a cukros dióval. Ezt így folytatjuk, míg a tészta elfogy. Az utolsó palacsintát fejjel lefele tesszük a tetejére. Spatulával kicsit lenyomkodjuk, hogy összeálljon. Alufóliával letakarjuk, és 160 fokos sütőben 15 percig sütjük. Ha kész még forrón megszórjuk porcukorral. A képeken látható palacsintát fél adagból készítettem kisebb serpenyőben. Fél adaghoz két kisebb tojást használtam.
Készítés közben:
Sütőből kivéve:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése