Ismét egy internetes recept. A Nagyi Titka oldalon találtam. Főtt burgonyával, vagy burgonyapehellyel is készíthető. Még másnap is finom, puha.
Hozzávalók:
- 0,5 kg finomliszt
- 9 dkg burgonya pehely vagy 15 dkg főtt, áttört burgonya
- 30 dkg margarin
- 2,5 dkg élesztő
- 1 csapott ek. só
- 2 db tojás sárgája
- 3,5 dl víz
Ha burgonyapelyhet használunk, kevés vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a sót, élesztőt, a margarint a tojássárgáját és a lisztet. Ha főtt burgonyát használunk, simán összegyúrjuk a hozzávalókkal. Egy éjszakára a hűtőben hagyjuk pihenni. Ha egyből sütni akarjuk, elég meleg helyen kelni hagyni. Pihenés után a tésztát kinyújtjuk, és háromszor meghajtjuk. A hajtásokat vékonyan vajjal megkenjük. A recept nem írta, hogy pihentetni kell a hajtogatások között, ezért én nem is tettem. De ki is hagyhatjuk a hajtogatást ha sietünk. Ezután a tésztát 2 cm vastagra nyújtjuk, tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsire tesszük. Tetejüket felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal, vagy szezámmaggal megszórjuk. 200 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése