
Fehér tészta:
- 10 tojásfehérje
- 30 dkg kristálycukor
- 1 csomag zselés cukor
- 10 dkg darabolt dió
- 10 dkg darabolt csoki
- 20 dkg liszt
Krém:
- 0,5 l tej
- 4 kanál liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Egy 35x30- as tepsiben sütjük meg a sárga, és a fehér piskótát is. A sárga piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Ha keményedik, kanalanként hozzáadunk 8 evőkanál kristálycukrot, Ha szép fényes a hab, hozzáadjuk egyenként a nyolc tojás sárgáját, tovább verjük pár percig. 8 evőkanál (nem csapott, de nem is nagyon púpos) lisztet összekeverünk egy csomag sütőporral. Két részletben keverjük a tojáshabhoz laza mozdulatokkal. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 170 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kész rácsra borítjuk hűlni.
A fehér tésztához a 10 tojásfehérjéből egy csipet sóval habot verünk, ha keményedik, hozzáadjuk a 30 dkg cukrot, tovább verjük. 20 dkg lisztet lazán belekeverünk, majd az apróra vágott csokit, diót és zselés cukrot is. 170 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kész kiborítjuk hűlni.
A krémhez 4 ek. lisztből és 0,5 l tejből krémet főzünk, kihűtjük. 20 dkg vajat kikavarunk 20 dkg porcukorral. Ha a krém kihűlt, robotgéppel átkavarjuk, majd folyamatos keverés mellett, kanalanként a vajas-cukros masszához adjuk. Sima krémet keverünk belőlük.
Jöhet az összeállítás. A sárga piskótát kettévágjuk, rákenjük a krém felét, rátesszük egyben a fehér piskótát, picit megnyomkodjuk, rákenjük a krém másik felét, rátesszük a sárga piskóta másik felét.
A tetejére csokit olvasztunk pici olajjal. Érdemes egy éjszakát pihentetni mielőtt felvágjuk, hogy szépen összeálljon a sütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése